Oto nasze stado w podróży :)

Fundację GROM - Spełniamy Marzenia  utworzyliśmy w 2016 roku. Motywy powołania orgainzacji były nietypowe :)
Mieliśmy dość wyścigu szczurów, życia w biegu, prowadzenia własnych biznesów i zarabiania tylko po to, aby kupować kolejne zbędne do życia gadżety.  Zrozumieliśmy, że życie jest bardzo kruche a pieniądze szczęścia nie dają.
Dokonaliśmy przewartościowania i radykalnych zmian. Z dnia na dzień „rzuciliśmy" wszystko - zamknęliśmy firmy, sprzedaliśmy co się dało i postanowiliśmy wyruszyć w świat. Żyć bliżej natury, zwierząt i zwykłych ludzi. Poprostu być zamiast mieć. Kupiliśmy małego kampera, którego z racji koloru nazywamy pistacją i wyjechaliśmy. Ponieważ zrozumieliśmy, że
człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi”  za ostatnie pieniądze założyliśmy fundację aby móc legalnie pomagać ludziom i zwierzętom napotkanym podczas naszych podróży po całym świecie.

Aktualnie jedyne pewne co mamy to wielkie marzenia, ambitne plany i siebie…. nasze stado i mobilny mały domek, którym planujemy przemierzać najdalsze zakątki świata. Fundusze na podróże i realizacje projektów gromadzimy na bieżąco. Gdy kończą nam się pieniądze podejmujemy się rozmaitych prostych zajęć w różnych krajach. Pracowaliśmy już między innymi w ogrodnictwie w Holandii i Francji. Ponadto, w zamian za datki na cele statutowe, świadczymy usługi reklamowe, i doradcze. Zajmujemy się między innymi wspieraniem przedsiębiorczości, pisaniem CV, biznesplanów czy pozyskiwaniem dotacji.

Przez wiele lat angażowaliśmy się w różnorodne akcje charytatywne nie tylko finansowo ale również oferując własną pracę i czas na rzecz innych
(zarówno ludzi jak i zwierząt), wierząc, że dobro powraca. W związku z powyższym, liczymy na to, że karma okaże się dla nas łaskawa i spotkamy na swojej drodze osoby, które pomogą realizować nam marzenia i projekty.

Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest... nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.