Projekt zakłada utworzenie mapy miejsc przyjaznych zwierzętom, aby właściciele czworonogów mogli bez problemu w szybki sposób znaleźć odpowiednie miejsce na wakacje z pupilem. Niestety większość ludzi wybierając się na urlop wciąż pozostawia zwierzęta pod opieką rodziny, znajomych lub w hotelach. Nie zdają sobie sprawy jak wielka jest to trauma dla zwierzęcia… mocno tęskni, często nawet nie je i nie pije.. czuje się porzucone. Mapa obiektów przyjaznych zwierzętom ma uświadomić ludziom, że w dzisiejszych czasach w każdym kraju jest wiele miejsc gdzie zwierzęta są mile widziane i nie trzeba się z nimi rozstawać. Zwierzakom też należy się urlop. Jeśli podróżujecie ze swoim pupilami i znacie godne polecenia miejsca przyjazne zwierzętom prosimy o kontakt. Umieścimy je na mapie.