Znajdź

Caravaning dla niepełnosprawnych?

Mapa campingów dostosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych  to tylko pierwszy etap wielkiego, ambitnego projektu, którego realizacja umożliwi bądź ułatwi podróżowanie i poznawanie świata osobom z dysfunkcjami (głównie ruchowymi).
Projekt, został przewidziany na 3 lata, ponieważ planujemy odwiedzić wszystkie campingi, będące członkami Polskiej Federacji Campingu i Caravaningu (PFCC), czyli ponad 300 obiektów oraz pozostałe miejsca niezrzeszone.

Stado edukuje.

Pomysł na realizację projektu pojawił się jak zwykle spontanicznie.
Nikogo nie dziwi, że podczas podróży szczególną uwagę zwracaliśmy jak traktowane są zwierzęta – głównie psy. W wielu krajach
(zarówno w UE jak i poza) ogólny stosunek do psów pozostawia wiele do życzenia. Nie mówimy tu o skrajnych przypadkach lecz o braku podstawowej wiedzy właścicieli na temat wychowywania czworonogów, zasad żywienia, pielęgnacji, profilaktyce chorób czy pierwszej pomocy przy nieszczęśliwych zdarzeniach.

Pazurem po mapie.

Projekt zakłada utworzenie mapy miejsc przyjaznych zwierzętom, aby właściciele czworonogów mogli bez problemu w szybki sposób znaleźć odpowiednie miejsce na wakacje z pupilem. Niestety większość ludzi wybierając się na urlop wciąż pozostawia zwierzęta pod opieką rodziny, znajomych, w psich hotelach LUB SCHRONISKACH I LASACH...
 Nie zdają sobie sprawy jak wielka jest to trauma dla zwierzęcia… mocno tęskni, często nawet nie je i nie pije.. czuje się porzucone. Mapa obiektów przyjaznych zwierzętom ma uświadomić ludziom, że w dzisiejszych czasach w każdym kraju jest wiele miejsc gdzie zwierzęta są mile widziane i nie trzeba się z nimi rozstawać. Zwierzakom też należy się urlop :)

Jeśli podróżujecie ze swoim pupilami i znacie godne polecenia miejsca przyjazne zwierzętom prosimy o kontakt. Umieścimy je na mapie.

Wsparcie przedsiębiorczości.